Het werkplein is bedoeld voor werkzoekenden. Wij hebben de verschillende stappen van het sollicitatieproces zo duidelijk als mogelijk uiteengeschreven. Bekijk de verschillende stappen en hopelijk kan jij hiermee jouw sollicitaties verbeteren. Wij hebben naast het sollicitatieproces ook nog een tweetal leuke test die je inzicht in jezelf geven. Mocht je uiteraard nog vragen hebben dan kan je ons altijd benaderen. Veel plezier en succes met je sollicitaties.

Curriculum vitae

Een curriculum vitae (meervoud: curricula vitae, Latijn voor ‘levensloop’, kortweg cv) is een document waarin iemand een overzicht geeft van gevolgde opleidingen, werkervaringen en nevenactiviteiten.Opmaak

Meer Lezen

Motivatiebrief

Motivatiebrief; Een brief die je schrijft aan een potentiële werkgever om te vertellen waarom je graag voor dit bedrijf wilt werken. Het beschrijft letterlijk jouw motivatie om te solliciteren.

Meer Lezen

Sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek is een gesprek in het kader van een sollicitatie, tussen een sollicitant en een of meer vertegenwoordigers van het bedrijf dat een vacature heeft. Bij sollicitatiegesprekken is bij grotere bedrijven vaak iemand van Human Resources aanwezig.

Meer Lezen

Opvolging

Opvolging; Opvolgen heeft verschillende betekenisnuances, van ‘het verder toezicht houden op’ tot ‘het verder behandelen van’. Standaardtaal in het hele taalgebied zijn bijvoorbeeld verder behandelen, controleren, een follow-up geven aan, toezicht houden op de voortgang (van een proces), de voortgang bewaken, monitoren, volgen.

Meer Lezen