Resultaat

resultaat (uitkomst), de uitkomst van iets, bijvoorbeeld een berekening, gesprek of een onderzoek. een gevolg.

Aangenomen (Arbeidsovereenkomst)

Een nieuwe baan, en wat nu?

Als je bij een bedrijf begint komt er veel papierwerk bij kijken. Het belangrijkste is je contract; teken niet meteen je contract omdat je denkt dat alles wel klopt, maar lees het aandachtig door. Ben je toch niet helemaal zeker over bepaalde zaken? neem dan het contract mee naar huis en slaap er nog een nachtje over. Het bedrijf zal met een aanbod komen; ben je het er niet helemaal mee eens, schroom niet om hier zeker iets over te zeggen. Het is belangrijk dat zowel het bedrijf als jij je prettig voelt bij de arbeidsovereenkomst.

Aangenomen(Bedrijf)

Nieuwe baan maar je wilt wel doorgroeien, waar moet je rekening mee houden?

Wil jij doorleren en meer kennis vergaren dan is het zeker van belang om binnen je bedrijf te vragen hoe het zit met interne opleidingen en cursussen. Geef aan dat je verder wilt komen binnen het bedrijf en dat je als persoon wilt groeien. Natuurlijk is het in het begin een tikkeltje eng om met ideeen te komen aangezien je net komt kijken, maar het blijkt dat bedrijven over het algemeen juist heel blij zijn met mensen die initiatief tonen. Probeer het maar. Ze gaan je als een aanwinst zien!

Zit nieuwsgierigheid in je aard; stop dit dan niet onder stoelen of banken, want de meeste bedrijven staan te springen om nieuwsgierige mensen. Wees nieuwsgierig en stel je open voor de mening en ideeen van anderen. Stel voor jezelf doelen en probeer jezelf te blijven uitdagen.

Aangenomen(Eerste werkdag)

Eerste werkdag, hoe bereid je je het beste voor?

Kleed je representatief maar trek wel iets aan waar je je lekker bij voelt zodat je straalt op je eerste werkdag.
Probeer direct contact te leggen met je collega’s. Vind je het soms moeilijk om contact te leggen, bedenk dan dat zij ook allemaal een eerste dag hebben gehad en dat ze het echt niet erg vinden om jouw bepaalde zaken uit te leggen over je werkzaamheden. Ga bij je collega’s zitten tijdens de lunch zodat ze ook op een informeel moment jouw aanwezigheid meemaken en je dus echt goed kunnen leren kennen.

Afgewezen(Zelfvertrouwen)

Afgewezen, wat doet dit met je zelfvertrouwen?

Een afwijzing is nooit leuk, of je nu al 30x bent afgewezen of het je eerste keer is. Je gaat automatisch denken dat het aan jou ligt. Ben ik dan toch niet goed genoeg voor die baan? Is het misschien te hoog gegrepen? Wat heeft die andere kandidaat wel wat ik niet heb?

Toch willen wij je op het hart drukken dat je een afwijzing nooit persoonlijk moet opvatten. Het is dan ook belangrijk dat je jezelf niet naar beneden gaat halen met je gedachtes en uitspraken. Probeer op iets anders te focussen zodat je deze tegenslag even kunt verwerken en haal de positieve dingen uit de reacties en  gesprekken en bespreek met anderen uit jouw omgeving wat je minder en/of beter zou kunnen doen.

Afgewezen(Waarom ?)

Afgewezen voor een nieuwe baan, maar waarom dan?

Je bent afgewezen.. Maar het gesprek ging juist zo goed… Hoe kan het dan toch dat je het niet bent geworden?  Het komt weleens voor dat een bedrijf uitleg geeft waarom jij het helaas niet bent geworden, maar vaak wijzen ze je af zonder tekst en uitleg.

Hiernaast komt het ook regelmatig voor dat een afwijzing telefonisch gaat. Dit gaat snel en doordat je hoort dat je het niet bent geworden raak je toch even kort in een soort shock en voordat je ontwaakt is het gesprek afgelopen en weet je nog niet precies waarom je bent afgewezen.  Bel ze gewoon in zo’n situatie nogmaals op en vraag of ze je kunnen uitleggen waarom jij het niet geworden bent. Vraag ook wat ze juist heel goed aan het gesprek vonden. Neem dit mee als feedback voor je volgende sollicitatie.

Afgewezen(Leermoment)

Niet de juiste kandidaat voor de functie, volgende keer een andere insteek.

Zie een sollicitatie altijd als een leermoment ook al ben jij het niet geworden. Je hebt toch weer ervaring opgedaan en een kijkje mogen nemen binnen een bedrijf. Al deze aspecten kun je meenemen tijdens een volgende sollicitatie.
Blijf lekker jezelf en geloof in jezelf, misschien is dit bedrijf het niet geworden (een gemiste kans voor het bedrijf ;)), bij het volgende gesprek weet je alle kneepjes van solliciteren en kunnen ze niet meer om je heen!